Routes

Routes

De routes van de SallandTrail lopen door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. In nauw overleg met de grote gebiedseigenaren van Staatsbosbeheer, Natuur Monumenten, Landschap Overijssel en een aantal privé eigenaren zijn de routes zorgvuldig vastgesteld. Op die manier willen we zorgen voor zo min mogelijk overlast en verstoring tijdens de SallandTrail in maart. Het volgen van de routes buiten de datum van de SallandTrail is mogelijk (op eigen risico) maar niet over privéterreinen en gebieden die in verband met het broedseizoen gesloten zijn.  De routes worden alleen op de dag zelf met linten en pijlen aangegeven en alleen op die dag zijn er verzorgingsposten.

Advies voor wie gebruik maakt van een GPX-bestand: Laad het GPX-bestand niet te vroeg in en/of controleer de laatste dagen voor de SallandTrail op evt. wijzigingen!
Parcours: grotendeels onverhard, ca. 800 hoogtemeters op de langste afstand; zandpaden en singletrails door afwisselende bossen en over heide.
Afstanden: 10 km, 25 km, 50 km en 50 Mijl

De route van de 25 km is uitgezet over de Hellendoornse Berg. Voor de 50 km komt er een tweede lus bij door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Deelnemers aan de 50 Mijl lopen de volledige route van de 50 km + een prachtig gedeelte dat over de Lemelerberg en Archemerberg is uitgezet. De route van de  10 kilometer gaat grotendeels met de 25 km route mee.