Routes

Routes

De routes van de SallandTrail lopen door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. In nauw overleg met de grote gebiedseigenaren van Staatsbosbeheer, Natuur Monumenten, Landschap Overijssel en een aantal privé eigenaren zijn de routes zorgvuldig vastgesteld. Op die manier willen we zorgen voor zo min mogelijk overlast en verstoring tijdens de SallandTrail in maart. Het volgen van de routes buiten de datum van de SallandTrail is mogelijk (op eigen risico) maar niet over privéterreinen en gebieden die in verband met het broedseizoen gesloten zijn.  De routes worden alleen op de dag zelf met linten en pijlen aangegeven en alleen op die dag zijn er verzorgingsposten.

Advies voor wie gebruik maakt van een GPX-bestand: Laad het GPX-bestand niet te vroeg in en/of controleer de laatste dagen voor de SallandTrail op evt. wijzigingen!
Parcours: grotendeels onverhard, ca. 800 hoogtemeters op de langste afstand; zandpaden en singletrails door afwisselende bossen en over heide.
Afstanden: 10 km, 25 km, 50 km en 50 Mijl (80 km)!

De route van de 25 km is uitgezet over de Hellendoornse Berg en Eelerberg. Voor de 50 km komt er een tweede lus bij door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Deelnemers aan de 50 Mijl/ 80 km lopen de route van de 50 km + een prachtig gedeelte dat over de Lemelerberg en Archemerberg is uitgezet.
Nieuw dit jaar is de 10 kilometer, die grotendeels met de 25 km route meegaat.

Let op! Onderstaande routes zijn nog de routes van afgelopen editie!
Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe routes voor 2023.

Parcours 25 km SallandTrail 2022 (Hellendoorn Route)
Download file: SallandTrail25km2022.gpx

Parcours 25 km op afstandmeten.nl met verzorgingspost

Parcours 50 km SallandTrail 2022 (Nationaal Park Route + Hellendoorn Route)
Download file: SallandTrail50km2022.gpx

Parcours 50 km op afstandmeten.nl met verzorgingsposten

Parcours 80 km SallandTrail 2022 (Nationaal Park Route + Hellendoorn Route + Lemelerberg-Archemerberg Route)
Download file: SallandTrail50Mijl2022.gpx

Parcours 80 km op afstandmeten.nl met verzorgingsposten

Denk aan de cut off om 16:00 in Lemele (na 65 km)!

Noot: deelnemers aan de 80 km SallandTrail (50 Mijl) lopen eerst de Nationaal Park route met een extra lus van 5 km erin, dan 15 km van de Hellendoorn Route en daarna de 25 km lus van de Lemelerberg/Archemerberg Route. Vervolgens de overgebleven 10 km van de Hellendoorn Route.

LET OP: de routes worden pas één week voor de wedstrijddag definitief vastgesteld! Download de GPX-bestanden dus niet te vroeg!!