Informatie

Informatie

Start en finish locatie

Zwem, Sport en Zorg

Het Ravijn Nijverdal
Piet Heinweg 16
7441 GZ Nijverdal

Oproep:
Zoek vooraf contact met elkaar en ga carpoolen! Er is niet voor elke individuele deelnemer parkeerruimte.

De tunnel in de N35 onder Nijverdal heeft ervoor gezorgd dat er nauwelijks nog verkeersopstoppingen in het dorp zijn. Om te voorkomen dat je als deelnemer of supporter toch nog in het verkeer vastloopt raden we jullie aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of gezamenlijk te gaan carpoolen. De treinverbinding met Nijverdal is uitstekend en het station is op loopafstand van het start/finishgebied.
Hou er ook rekening mee dat de weg tussen Holten en Nijverdal over de berg – Nijverdalsebergweg – in maart  ‘s avonds vanaf 21:00 uur tot ‘s morgens 09:00 uur afgesloten is voor alle doorgaande verkeer! U loopt het risico op een bekeuring indien er toch in de gesloten tijd over deze weg wordt gereden.

Tip:
Controleer de deelnemerslijsten op www.mijninschrijving.nl – SallandTrail en zoek naar medelopers uit je omgeving.
Samen carpoolen is gezelliger, veel voordeliger en minder belastend voor het milieu!
Nog schoner: vanaf de Duitse grens loopt de Fietssnelweg F35 dwars door Twente naar de startplaats van de SallandTrail.

Starttijden

Bij de startprocedure op 12 maart kunnen we gelukkig weer een ‘normale’ startprocedure aanhouden. De ‘anderhalve meter’ afstand is losgelaten zodat deelnemers ook in groepen meteen kunnen starten vanaf de starttijd van de eigen afstand. Zodra je je startnummer hebt afgehaald kun je richting start/finish wandelen en daar van start gaan, zodra jouw afstand aan de beurt is.  

De starttijden zijn als volgt: 

08:00 uur – start 50 Mijl SallandTrail (80,5 km) 
08:30 uur – start 50 km SallandTrail
09:30 uur – start 25 km SallandTrail (eerste groep)
10:00 uur – start 25 km SallandTrail (tweede groep)

De tijdslimiet voor de 50 Mijl (80,5 km) is 10 uur (finishtijd uiterlijk 18:00uur).

CUT-OFF LEMELE:
Wie voor de eerste 65 km langer dan 8 uur nodig heeft, wordt vanaf 16:00 bij de 2e doorkomst bij de verzorgingspost in Lemele verzocht uit te stappen.

Vanaf 18:00 uur wordt het finishgebied opgeruimd. U kunt dan nog wel tot 19:00 uur van de faciliteiten van Het Ravijn gebruik maken (omkleden, douchen, restaurant (onder voorbehoud)).

Verzorging

De verzorging, zowel onderweg als na afloop, is uitstekend!
Op de 25 km, de 50 km en de 50 Mijl route zijn Supercoop-verzorgingsposten geplaatst.

Supercoop logo

Deze bevinden zich steeds op ca. 12 à 13 km van elkaar (zie de routekaartjes). Op de verzorgingsposten is water, sportdrank, thee en cola verkrijgbaar. Er zijn ook stukjes banaan, sinaasappel, chips, zoute koekjes, winegums en koek beschikbaar. Deelnemers dienen zelf, indien gewenst, te zorgen voor extra drinken/eten onderweg. Na afloop is er voldoende mogelijkheid om de verbruikte koolhydraten weer aan te vullen. Voor alle ultralopers (50 km en 80,5 km) is er op ca. 6 km voor de finish nog een extra verzorgingspost ingericht.

Het zwembad blijft zaterdag geopend tot 19:00 uur. Meegereisde familieleden e.d. kunnen gebruik maken van het zwembad maar moeten dan wel even een kaartje kopen. Er is slechts beperkte douchemogelijkheid!  Dit jaar is er geen mogelijkheid van massage helaas. Er is een uitstekend horecagedeelte aanwezig en deze is tot ’s avonds geopend.

Tijdregistratie

Direct naast de start/finish staat een digitale klok die bij de start begint te lopen. Bij doorkomst of binnenkomst kan iedere loper de eigen eindtijd/doorkomsttijd goed zien. Eindtijden worden dit jaar opnieuw digitaal bijgehouden en verwerkt in een uitslagenlijst. (www.mijninschrijving.nl -> SallandTrail)
Finishen op de 50 km trail of de 50 Mijl trail telt mee voor de 100MarathonClubNederland. Resultaten op de 50 km en 50 Mijl worden ook gepubliceerd op de UltraMarathonStatistieken site van de DUV (Deutsche Ultramarathon Verein).

Finishen op de 50 Mijl SallandTrail levert 3 ITRA-punten op; finishen op de 50 km SallandTrail levert 2 ITRA-punten op, internationaal te gebruiken bij inschrijving voor grote trails (zoals Ultra-Trail du Mont-Blanc ) = De ITRA heeft toegezegd dat op beide afstanden finishers de punten toegekend kunnen krijgen: “The races will receive both ITRA points and points for finishers in the 2022 edition”

U heeft geen eigen chip nodig en hoeft geen chip te huren of te kopen.
De benodigde tijdchip is al achter op uw startnummer bevestigd. (Niet lospeuteren dus!)

Startnummers kunnen ’s morgens vanaf 7 uur bij start/finish worden afgehaald. Onthoud je startnummer goed: deze keer reiken we de nummers uit op nummer en niet meer op naam. Er zal een lijst hangen waarop je je nummer nog kunt opzoeken als je deze vergeten bent.  Je kunt je nummer ook van tevoren opzoeken op Mijninschrijving.nl.