Informatie

Informatie

Start en finish locatie

Zwem, Sport en Zorg

Het Ravijn Nijverdal
Piet Heinweg 16
7441 GZ Nijverdal

Oproep:
Zoek vooraf contact met elkaar en ga carpoolen! Er is niet voor elke individuele deelnemer parkeerruimte.

In Nijverdal zelf komen nauwelijks verkeersopstoppingen voor. In de aanrijroute over de N35  vanuit Zwolle of Almelo echter wil het nog wel eens vastlopen. Om te voorkomen dat je als deelnemer of supporter toch in het verkeer vastloopt raden we jullie aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of gezamenlijk te gaan carpoolen. De treinverbinding met Nijverdal is uitstekend en het station is op loopafstand van het start/finishgebied. Vanaf Zwolle vertrekt de eerste trein ’s morgens om 06:51 uur naar Nijverdal en arriveert daar om 07:16 uur. De eerstvolgende vertrekt om 07:21 vanuit Zwolle en arriveert om 07:43 in Nijverdal.  Vanuit Almelo vertrekt de eerste trein om 07:01 naar Nijverdal en arriveert daar om 07:13 uur. De eerstvolgende trein vanuit Almelo om  07:31 en arriveert om 07:42. Die tijden kun je ook aanhouden voor de volgende uren.

Hou er ook rekening mee dat de weg tussen Holten en Nijverdal over de berg – Nijverdalsebergweg – in maart  ‘s avonds vanaf 21:00 uur tot ‘s morgens 09:00 uur afgesloten is voor alle doorgaande verkeer! U loopt het risico op een bekeuring indien er toch in de gesloten tijd over deze weg wordt gereden.

Tip:
Controleer de deelnemerslijsten op www.mijninschrijving.nl – SallandTrail en zoek naar medelopers uit je omgeving. 
Samen carpoolen is gezelliger, veel voordeliger en minder belastend voor het milieu!
Nog schoner: vanaf de Duitse grens loopt de Fietssnelweg F35 dwars door Twente naar de startplaats van de SallandTrail.

Starttijden

Startnummers kunnen vrijdag 10 maart tussen 16.00 en 18.00 of zaterdagmorgen vanaf 7 uur bij start/finish worden afgehaald.
Onthoud je startnummer goed: de startnummers worden op nummer uitgereikt en niet op naam. Dat gaat sneller!  Er hangen lijsten waarop je je nummer nog kunt opzoeken als je deze vergeten bent.  Je kunt je nummer ook van tevoren opzoeken op Mijninschrijving.nl.
We adviseren je om ongeveer een uur voor de starttijd aanwezig te zijn, zodat je ruim de tijd hebt om je startnummer op te halen en te bevestigen.

De starttijden zijn als volgt: 

08:00 uur – start 50 Mijl SallandTrail (80,5 km) 
08:30 uur – start 50 km SallandTrail
09:00 uur – start 25 km SallandTrail (eerste groep)
09:30 uur – start 25 km SallandTrail (tweede groep)
10:00 uur – start 10 km SallandTrail

De tijdslimiet voor de 50 Mijl (80,5 km) is 10 uur (finishtijd uiterlijk 18:00uur).

CUT-OFF LEMELE:
Wie voor de eerste 65 km langer dan 8 uur nodig heeft, wordt vanaf 16:00 bij de 2e doorkomst bij de verzorgingspost in Lemele verzocht uit te stappen. Dit heeft vooral te maken met de tijdstip dat het donker wordt.

Vanaf 18:00 uur wordt het finishgebied opgeruimd. U kunt dan nog wel tot 19:00 uur van de faciliteiten van Het Ravijn gebruik maken – omkleden, douchen, restaurant.

Verzorging

De verzorging, zowel onderweg als na afloop, is uitstekend!
Op de 10 km, 25 km, de 50 km en de 50 Mijl route zijn verzorgingsposten geplaatst.

Deze bevinden zich op meerdere plekken op de routes (zie de routekaartjes). Op de verzorgingsposten is water, sportdrank, thee en cola verkrijgbaar. Er zijn ook stukjes banaan, sinaasappel, chips, zoute koekjes, winegums en koek beschikbaar. Deelnemers dienen zelf, indien gewenst, te zorgen voor extra drinken/eten onderweg. Na afloop is er voldoende mogelijkheid om de verbruikte koolhydraten weer aan te vullen. De 50Mijl  ultralopers kunnen op ca. 7,5 km voor de finish nog van een extra verzorgingspost gebruik maken.

Het zwembad blijft zaterdag geopend tot 19:00 uur. Meegereisde familieleden e.d. kunnen gebruik maken van het zwembad maar moeten dan wel even een kaartje kopen. Er is slechts beperkte douchemogelijkheid!  We zijn er in geslaagd om dit jaar de mogelijkheid van massage weer aan te bieden!  Wie wil kan daar vóór de start gebruik van maken maar natuurlijk is er na afloop meer behoefte aan een fijne massage.  We vragen zoals altijd een vrijwillige bijdrage voor de masseurs maar als richtbedrag vinden we € 6,- heel netjes. 

Er is een uitstekend horecagedeelte aanwezig en deze is tot ’s avonds geopend. 

Tijdregistratie

Direct naast de start/finish staat een digitale klok die bij de start begint te lopen. Bij doorkomst of binnenkomst kan iedere loper de eigen eindtijd/doorkomsttijd goed zien op een digitaal scherm direct achter de finish. Eindtijden worden dit jaar opnieuw digitaal bijgehouden en verwerkt in een uitslagenlijst. (www.mijninschrijving.nl -> SallandTrail)
Finishen op de 50 km trail of de 50 Mijl trail telt mee voor de 100MarathonClubNederland. Resultaten op de 50 km en 50 Mijl worden ook gepubliceerd op de UltraMarathonStatistieken site van de DUV (Deutsche Ultramarathon Verein).

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de nieuwe routes van de SallandTrail voor de 50 en 80 km ook ITRA-punten opleveren. Zodra dit bekend is, zullen we het hier vermelden.

U heeft geen eigen chip nodig en hoeft geen chip te huren of te kopen.
De benodigde tijdchip is al achter op uw persoonlijke startnummer bevestigd. (Niet lospeuteren dus!)

yooz series 2 pod systemen 400 bladerdeeg dans koningin