Duurzaamheid

Duurzaamheid

De SallandTrail wordt gehouden in Nationaal park “De Sallandse Heuvelrug”. Dit is één van de mooie natuurgebieden die Nederland rijk is. Het organiseren van een evenement in een nationaal park brengt vanzelfsprekend ook een grote verantwoordelijkheid voor het beschermen van de natuur met zich mee. We hanteren dan ook niet voor niets al jaren de leus “Leave nothing but footprints”. Maar de natuur beschermen kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we de hulp van de deelnemers hard nodig. Van iedere deelnemer vragen we dan ook zich te houden aan de internationale gedragsregels voor traillopers: 

  • Laat niets achter dan voetstappen 
  • Neem niets behalve foto’s 
  • Dood niets anders dan de tijd 

Afval

Als ervaren traillopers weten wij dat sommigen onderweg hun eigen eten en drinken nuttigen. Daar zijn wij niet op tegen. Wel doen we een beroep op deze deelnemers:  

  • Bewaar je verpakkingsmateriaal en deponeer deze bij de verzorgingsposten in de afvalbak. Dan zorgen wij dat alles netjes wordt afgevoerd.  
  • En verliest een loper voor je zijn afval? Wees sportief, raap het op en deponeer het alsnog in de afvalbak. 

Bekervrij 

Daarnaast wordt de SallandTrail met ingang van 2024 een bekervrij evenement. Dit betekent dat we op de verzorgingsposten geen drinken meer klaarzetten in bekers. Iedere deelnemer zal zijn eigen beker, softflask of bidon mee moeten nemen. En deze zullen onze vrijwilligers met alle plezier voor je vullen. Ter introductie van het bekervrije beleid zullen alle deelnemers bij afhalen van het startnummer voor de 2024 editie gratis een originele opvouwbare SallandTrail beker ontvangen. 

http://www.flask.nl

De bekers zelf zijn gemaakt van gerecycled plastic, maar zijn ook opnieuw recyclebaar. 

Reisbewegingen 

Een andere belangrijke bijdrage voor het behoud van de natuur in het algemeen is het beperken van afzonderlijke reisbewegingen. Een goede én gezellige manier hiervoor is samen reizen. 

  • Kom met openbaar vervoer  
  • Ga carpoolen! (kijk via inschrijvingslijst of je misschien met iemand mee kunt rijden) 
  • Woon je in de buurt, kom op de fiets! 

Medaille 

De medaille wordt gemaakt van gemaakt van gerecycled materiaal wat óók weer recyclebaar is.