Deelnemers

Deelnemers

Voor de tiende editie van de SallandTrail zullen opnieuw vele trailliefhebbers naar de prachtige omgeving van Nijverdal-Hellendoorn trekken. De Sallandse Heuvelrug leent zich uitstekend voor een mooie, pittige trail.
Dankzij de uitgestrektheid van het natuurgebied, het fantastische Nationale Park en de vele paden en paadjes over en langs de hellingen van de Sallandse Heuvels is er voldoende uitdaging voor de snel groeiende groep trailliefhebbers!

Wil je zien wie er allemaal meedoen? Zodra de inschrijving is geopend kun je op www.mijninschrijving.nl onder SallandTrail Nijverdal bekijken wie er allemaal mee gaan doen. Wie weet zitten er bekenden tussen met wie je samen kunt carpoolen naar Nijverdal!

Nieuw: de 10 km SallandTrail

Nieuw dit jaar is de 10 km lange Start-to-Trail afstand. We hopen hiermee 250 hardlopers die 25 kilometer nog wat te ver vinden ook een mooie trailervaring te kunnen bieden. De route volgt het eerste en laatste stuk van de 25 kilometer. Reken op een pittig parcours inclusief zandkuil!

De 25 km SallandTrail

Voor de beginnende trailrunner biedt de 25 km SallandTrail een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met deze sport. Je moet dan wel rekening houden met een pittig parcours dat qua inspanning, concentratie en alertheid meer van je vraagt dan het lopen van een halve marathon over vlakke, verharde wegen. Die inspanning kan nog groter worden wanneer de onverharde paden zwaar zijn geworden door langdurige regenval in de periode voorafgaand aan de trail. Voorzichtigheid en oplettendheid op obstakels (o.a. boomwortels) en medelopers is dan gewenst, vooral bij de minder ervaren traillopers.
Aan de andere kant is het zo dat bij heel veel trailrunners de beleving en het genieten van het lopen in een mooie omgeving centraal staan en niet het realiseren van een toptijd; juist niet! Bij de finish van de SallandTrail worden ook geen (geld)prijzen uitgedeeld voor de snelste lopers.
Niet alleen voor de beginnende trailrunner maar ook voor de meer ervaren lopers, voor wie een afstand van 50 km of meer (nog) te veel van het goede is, biedt de 25 km SallandTrail voldoende uitdaging. In totaal kunnen we maximaal 700 liefhebbers op deze afstand inschrijven.
Om ervoor te zorgen dat de drukte direct na de start niet te groot wordt, starten we dit jaar opnieuw met 2 startgroepen op de 25 km (Let op! In de maanden voorafgaand aan de SallandTrail worden elk jaar Verkenningstrails georganiseerd! Ideaal voor een goede voorbereiding!!)

De 50 km SallandTrail

De meer ervaren trailrunners kunnen inschrijven voor de 50 km SallandTrail. Vanaf de allereerste aflevering waren de reacties enorm enthousiast en lovend over deze afwisselende maar ook uitdagende trail. Het aantal aanvragen voor deelname is elk jaar hoog. Vaak hoger dan het aantal deelnemers dat we toe kunnen laten op deze afstand.
Uit binnen- en buitenland kwam de dringende vraag om meer deelnemers toe te laten op de 50 km SallandTrail. Dankzij de goede samenwerking en afspraken met de natuurorganisaties en de perfect verlopen vorige afleveringen van de SallandTrail kunnen we ook nu weer voldoende mensen laten genieten van de 50 km SallandTrail. Het aantal deelnemers op deze afstand is maximaal 325!!

De 50 Mijl SallandTrail

De in aantal snel toenemende groep van ultratraillopers is voor afstanden van boven de 50 km veelal aangewezen op trails die in de ons omringende landen worden georganiseerd.
Het aanbod in Duitsland, België, Frankrijk en het Alpengebied is vele malen groter dan in Nederland. Daar moet je als liefhebber dan wel elke keer een eind voor reizen en meestal hoge kosten voor maken. Voor deze ultralopers die elk jaar uitkijken naar – en hopen op – nog langere afstanden, hebben we dit jaar opnieuw een mooie uitdaging: de 50 Mijl SallandTrail! Bij de SallandTrail is er voor maximaal 175 ultratraillopers uit binnen- en buitenland de mogelijkheid geopend om een afstand van 50 Mijl – 80 kilometer – af te leggen in de mooie omgeving van Salland! Met name vanuit Duitsland zien we een groeiende belangstelling!

Elk jaar is de animo voor de SallandTrail groter dan de maximum aantal deelnemers per afstand. Zeker de 25, maar ook de 50 km trail lopen snel vol. In dat geval zal een reservelijst worden geopend.
Deze inschrijvers zullen op volgorde van inschrijving worden toegevoegd aan de deelnemerslijsten, zodra daar ruimte ontstaat. De betreffende personen ontvangen daarvan tijdig een berichtje.

Noot:

  • Voor elke SallandTrail geldt dat deelname volledig op eigen risico en eigen verantwoording geschiedt;
  • De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het zoekraken of beschadiging van persoonlijke eigendommen, noch voor blessures en/of schade die terug te voeren is op deelname aan een SallandTrail;
  • Indien door onvoorziene, bijzondere omstandigheden/overmacht (denk aan een gevaarlijke weersituatie of een calamiteit op of rond het parcours) de SallandTrail geheel of gedeeltelijk moet worden afgelast, kan geen aanspraak gemaakt worden op teruggave van het inschrijfgeld.
  • Mocht er om wat voor reden dan ook besloten moeten worden om de SallandTrail niet door te laten gaan, komt er gegarandeerd een regeling waarbij we de ingeschreven, betalende deelnemers op de één of andere manier zullen compenseren.
    Zij zullen op z’n minst de eerstvolgende aflevering tegen een gereduceerd tarief deel kunnen nemen.