Verslagje op Ultraned

Salland Trail 2022 – Verslagje op Ultraned

De Salland Trail is de afgelopen 2 jaar vele malen verplaatst vanwege Corona. Vorig jaar was er een virtuele editie maar afgelopen weekend konden de trailschoenen dan eindelijk aangetrokken worden voor een 25 km, 50 km en 50 Mijl. De Salland Trail is uitgegroeid tot een van de grootste ultralopen in Nederland. Een goede en betrokken organisatie, lage inschrijfkosten en mooie parcoursen zijn de ingrediënten voor dit succes. De trail is geschikt voor lopers en loopsters die met traillopen kennis willen maken. De 50 km telt ruim 500 hoogtemeters+ en de 50 Mijl 900 hoogtemeters+. Start en finish is in Nijverdal, het parcours gaat over de Sallandse heuvelrug.
De 50 km werd gewonnen door Ynze Keulstra in een tijd van 3.54.28, een triathlonner met al wat ervaring in langere trails. Snelste vrouw was Terusca Llasaca Takacs in 4.24.44, een loopster met een marathon PR van 3.01. De 50 Mijl was een prooi voor Jan Muller, die een tijd van 6.59.05 liep waarmee hij een ruime voorsprong op de nr. 2 – Wolter de Lange – had, die in 7.39.25 finishte. Bij de vrouwen won Irene Kinnegim in 7.21.36. Geen verrassing, wel dat runner up Diana Iprenburg , kort achter Irene finishte in 7.27.54 op de 3e plek overall.  Link naar de uitslag: https://www.mijninschrijving.nl/participantResults/listParticipantResults/505/