SallandTrail 2020 2.0 ook afgelast!

SallandTrail 2020 2.0 ook afgelast!

Afgelopen dinsdag is in de persconferentie van het kabinet bekendgemaakt dat vergunningplichtige evenementen in elk geval tot 1 september niet door mogen gaan als één van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Hier valt helaas onze uitgestelde SallandTrail ook onder.

Met de datum van 22 augustus 2020 dachten we een goed alternatief te hebben gevonden zonder daarbij andere evenementen in de regio in de weg te zitten, die in september en oktober worden gehouden. Verder uitstellen lijkt ons niet zinvol. Niemand weet nu al wanneer het weer mogelijk zal zijn om evenementen met meer dan 1000 personen te organiseren. We hebben daarom als commissie besloten om de SallandTrail niet verder uit te stellen, maar de pijlen te richten op volgend jaar. De SallandTrail stond voor 2021 al gepland voor 13 maart. Schrijf deze datum dus maar in je agenda. We hopen iedereen dan alsnog te kunnen begroeten. Op welke manier, dat zien we dan wel weer.

Dan blijven er natuurlijk nog enkele praktische zaken over. Wat gebeurt er nu met het inschrijfgeld, met de bestelde T-shirts die nog niet opgehaald of verstuurd zijn en met de medailles en persoonlijke startnummers?
Vanwege de gemaakte kosten is het voor ons niet mogelijk om nu iedereen geld terug te gaan geven. Er is betaald om mee te doen aan de SallandTrail, dus we willen deze inschrijvingen kosteloos doorschuiven naar volgend jaar. Zo hopen we ook voor deze tweede teleurstelling een passende oplossing te bieden. Wel zullen we in het najaar opnieuw een enquête uitsturen om na te gaan of iedereen op de lijst voor volgend jaar geplaatst wil worden. Als je alsnog je T-shirt wil laten opsturen, laat het ons dan graag voor 10 mei even weten middels een mailtje.

Om zo min mogelijk extra kosten te maken gaan we gebruik maken van de startnummers die nu al klaarlagen. We vinden het ook zonde om de medailles zomaar in de prullenbak te gooien, dus ook deze worden volgend jaar alsnog gebruikt. Daar zal dan dus niet het juiste jaartal op staan, maar er zit wel een verhaal aan vast. We hopen ook daarmee weer op ieders begrip.

Dan rest ons nog om jullie allemaal te bedanken voor de vele lieve en begripvolle reacties die wij hebben gekregen. Dat is in de commissie ontzettend gewaardeerd! Let goed op jezelf en op elkaar en blijf gezond en fit, zodat we op 13 maart 2021 samen een mooie negende editie van de SallandTrail kunnen beleven!

Commissie SallandTrail